רטיבות קפילארית היא תופעה של עליית מים מהקרקע דרך נקבוביות וסדקים זעירים בחומרי הבנייה, כנגד כוח הכבידה, הגורמת לנזקי רטיבות בקירות ורצפות של מבנים. תופעה זו נפוצה במיוחד במבנים ישנים ללא איטום תקין, כאשר המים עולים מהיסודות כלפי מעלה ויוצרים כתמי רטיבות, התקלפות צבע, ופריחת מלחים על הקירות. בישראל, בשל תנאי האקלים והקרקע המיוחדים, רטיבות קפילארית מהווה אתגר משמעותי בשימור מבנים ובתחזוקה שוטפת של בתים פרטיים ומבני ציבור.
סימנים מזהים לרטיבות קפילארית
- כתמי רטיבות בגובה של עד 1.5 מטר מהרצפה
- התקלפות צבע וטיח בחלק התחתון של הקירות
- הופעת אבקה לבנה (מלחים) על פני השטח
- ריח עובש וטחב באזורים הנגועים
- פגיעה בחיפויים קרמיים או אבן טבעית
שיטות טיפול מקובלות
הטיפול ברטיבות קפילארית דורש גישה מקצועית ושיטתית. חברת ט.צ איטום ושיקום מבנים מיישמת מספר טכניקות מתקדמות:
- הזרקת חומרי איטום כימיים ליצירת מחסום אופקי
- יישום ציפויים איטומיים מיוחדים על הקירות
- התקנת מערכות ניקוז והרחקת מים מהיסודות
- טיפול בטיח מיוחד המאפשר נשימת הקיר
- שיקום וחידוש הקירות הפגועים
סוג השירות | מחיר התחלתי (החל מ-) | מחיר מקסימלי (עד) | הערות |
---|---|---|---|
הזרקת חומרי איטום כימיים | ₪250 למ"ר | ₪450 למ"ר | תלוי בעובי הקיר וסוג החומר |
טיפול בטיח נושם | ₪180 למ"ר | ₪320 למ"ר | כולל הסרת טיח קיים |
מערכת ניקוז היקפית | ₪15,000 | ₪35,000 | למבנה בגודל ממוצע |
שאלות נפוצות על רטיבות קפילארית
מה הפירוש של רטיבות קפילארית?
רטיבות קפילארית היא תופעה שבה מים מהקרקע נספגים ועולים כלפי מעלה דרך נקבוביות זעירות בחומרי הבניין. התופעה נגרמת מכוחות משיכה בין המים לחומר הבניין, ויכולה לגרום לנזקים חמורים לקירות, רצפות ויסודות המבנה אם לא מטופלת כראוי.
איך זה משפיע רטיבות קפילארית?
רטיבות קפילארית משפיעה על המבנה בכמה אופנים: גורמת להתפוררות טיח וצבע, יוצרת כתמי רטיבות וקילופים בקירות, מעודדת צמיחת עובש ופטריות, פוגעת בחוזק המבני של הקירות, ויכולה לגרום לבעיות בריאותיות לדיירים. ההשפעה מחמירה עם הזמן ללא טיפול מתאים.
איך מודדים רטיבות קפילארית?
מדידת רטיבות קפילארית מתבצעת באמצעות מכשירים מיוחדים כמו מד לחות דיגיטלי, מצלמה תרמית לזיהוי אזורים רטובים, ובדיקות מעבדה של דגימות חומר. המדידה כוללת בחינת אחוז הלחות בקיר, גובה עליית הרטיבות, וזיהוי מקור הבעיה לצורך תכנון פתרון איטום מתאים.